Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Στα εγκαίνια του Συλλόγου μας...!

Μία μοναδική βραδιά έζησαν τα μέλη και οι φίλοι του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου "το Ρόδο", την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011. Με κεράσματα και πολύ χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, γλεντήσαμε όλοι μαζί στα εγκαίνια των νέων χώρων λειτουργίας του Ρόδου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Γούλας κατά την ομιλία ανέφερε τα παρακάτω:

"Σας ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας για να γιορτάσουμε τη νέα πορεία του Συλλόγου μας, σε αυτόν τον ωραίο χώρο.

Με τα προβλήματα στέγης που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, τόσο με τη μεταστέγαση του Γυμνασίου, όσο και με τη στέγαση παιδικού σταθμού, αναζητήσαμε νέα στέγη και δόξα το Θεό βρέθηκε και είναι αυτή που είμαστε σήμερα, η οποία μας παραχωρήθηκε ευγενικώς και αφιλοκερδώς από την οικογένεια Νίκου και Ρούλας Κόκκορη, τους οποίους ευχαριστούμε και δημοσίως.


Το κτίριο ανακαινίστηκε και στολίστηκε με προσωπική εργασία και με μεράκι από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, το Δάσκαλο του Συλλόγου μας κ. Παναγιώτη Μπιτάκο και τα μέλη της Ομάδας Παραστάσεων, για να στεγάσει τις παραδοσιακές αναζητήσεις μας και τα μεράκια μας.

Ο Σύλλογός μας δεν σας κάλεσε στα εγκαίνια του νέου χώρου στέγασης με την τυπική και εμπορική σημασία των εγκαινίων, αλλά η λειτουργία αυτού του νέου χώρου αποτέλεσε μία από τις πολλές ευκαιρίες που αναζητούμε για να γλεντήσουμε. Είναι επίσης μια ευκαιρία για όλους όσους δεν γνωρίζουν το Σύλλογό μας, να δουν από κοντά πως περνάμε εδώ, ξεφεύγοντας με τραγούδι και χορό από τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.

Βεβαίως μας δίνεται και η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους όσους διαχρονικά στήριζαν και στηρίζουν το Σύλλογό μας .

Κλείνοντας θέλω να τονίσω: Ασχολούμενος κανείς με τον παραδοσιακό χορό, το τραγούδι, τα ήθη και έθιμα του λαού μας, κατακτά το διαχρονικό τρόπο ζωής των Ελλήνων, αυτόν που εξέφραζε χαρές, λύπες καθώς και τις ηρωικές στιγμές της ζωή τους.   Αυτόν που τον βοήθησε να ξεπεράσει δύσκολες στιγμές της Ιστορίας του και να τον οδηγήσει στην πρόοδο, πχ μετά τον πόλεμο του 1940 ανάστησαν αυτή τη χώρα από τα ερείπια. Αυτοί οι Έλληνες  είχε όραμα που το αντλούσαν από την Ιστορική παράδοση του Λαού μας. Για μας η παράδοση εξασφαλίζει τη συνέχεια του Έθνους μας, όπως επίσης εξασφαλίζει ότι έχει ανάγκη το σήμερα και το αύριο από το χθες. Το τονίζω αυτό γιατί στις μέρες μας από διάφορα κέντρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κοπεί αυτή η συνέχεια και θέλουν να ξεχάσουμε την Ιστορία μας και την παράδοσή μας, θέλουν να μας κάνουν χωρίς παρελθόν ή με παρελθόν για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε. Εμείς εδώ όλοι μαζί, προσπαθούμε να αναδείξουμε  μέσα από την παράδοση τις αρετές και τις ευαισθησίες που μας έκαναν Λαό διακριτό. Καλούμε όλους εσάς που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ, να συνδράμετε για την ανάδειξη αυτού του έργου, που στις μέρες μας είναι απόλυτα αναγκαίο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου